måndag 16 juni 2014

Kycklingfilé med ris

Vad: Kycklingfilé! Så gott om den är rätt tillagad!
Varför: För att det är gott och för att ris är en jättetrevlig matvara för oss som inte vill ha i oss några FODMAPs!
Äta till: En gräddig sås är aldrig fel tycker jag. Lite sallad till maten är också gott och nyttigt.
 
Ingredienser:
Kycklingfilé (så många som man önskar)
Laktosfri matlagningsgrädde
Salt och peppar
Kryddor (tex rosmarin och timjan)
Tomatpuré
Lagerblad
Enbär

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingfilén i stekpanna med laktosfritt smör lite snabbt på båda sidorna så att den får färg. Salta och peppra den efter smak. Lägg kycklingfilén i en ugnsfast form och stick i en stektermometer. När termometern visar 65 grader är kycklingfilén färdig och fortfarande saftig. Finns det något värre än torr kycklingfilé? Ja, möjligtvis rå kycklingfilé. Stektermometern är din vän!

Medan kycklingen är i ugnen sätter du på riset. Sedan tar du en till kastrull och häller grädden däri. Smaksätt grädden med sådant du gillar. Färska eller torkade örter som tex rosmarin och timjan är gott. Tomatpuré ger god smak och färg och enbär och lagerblad ger en liten smak av vilt om man gillar det. Låt såsen gifta sig ett tag på svag värme.

Förhoppningsvis har du nu fått klart kycklingen och riset. Häll såsen över och hugg in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar