tisdag 10 juni 2014

Müsli





Vad: Rosta din egen frukostmüsli hemma!
Varför: Müsli i affären innehåller nästan alltid gluten. Dessutom är det godare att göra sin egen. Det är lyckligtvis även enkelt och går fort!
Äta till: Laktosfri fil eller laktosfri yoghurt.

Ingredienser
2 dl quinoaflingor
6 dl havregryn
100 g mandel
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral matolja (tex raps)

Gör såhär:

1. Hacka mandeln grovt och lägg hacket i en bunke tillsammans med quinoaflingor, solroskärnor, kokosflingor och linfrö. Rör om.
2. Vänd ner sockret.
3. Värm ugnen till 180 grader.
4. Blanda vatten och olja och häll över müslin. Blanda ordentligt med händerna så att vätskan fördelas jämnt.
5. Smörj en långpanna med lite olja och fördela müslin jämnt över långpannan.
6. Sätt in långpannan mitt i ugnen och rosta müslin 20-25 minuter. Rör om minst tre gånger under tiden och se upp så att den inte bränns.
7. Ta ut ur ugnen, låt svalna. Förvara sedan müslin i en lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar