måndag 23 juni 2014

Oxfilé med rödvinssky och stekt potatis

 
Vad: Plötsligt händer det: Det finns oxfilé på extrapris. Fast för oss som är singel och inga storätare går det rätt ofta att komma över en minibit till juste pris.
Varför: Det är mycket som försvinner när man ska välja bort all mat som innehåller FODMAPs. Därför bör man dra slutsatsen att man ibland är värd att unna sig lite oxfilé för att väga upp.
Äta till: Idag blev det stekt potatis, rödvinssky, bladspenat och tomater för mig.
 
Ingredienser:
Oxfilé
Potatis
Liten förpackning rödvin för matlagning
Tomatpuré
Olivolja
Socker
Timjan
Oxbuljong
Tomat
Bladspenat
(Laktosfritt smör för stekning)
 
Gör såhär:
1. Koka potatis (om du inte redan har över från en annan dag)
2. Gör rödvinssky. I denna började jag med lite olivolja och en klick tomatpuré och hällde sedan på vin, lite oxbuljong, en nypa socker och lade i färsk timjan. Sedan fick det stå och puttra.
3. Stek oxfilén i laktosfritt smör.
4. Stek potatisen i laktosfritt smör.
5. Skär upp lite grönsaker som du vill ha till, tex tomat och bladspenat.
6. Lägg upp på tallrik och slå över rödvinsskyn.
7. Ät med andakt och njut.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar