lördag 14 juni 2014

Schnitzel med ugnsrostad färskpotatis


 
Vad: Schnitzel av fläskkotlett med rostad färskpotatis
Varför: För att det är gott och enkelt att göra! Om du köper schnitzel på restaurang eller i en färdigrätt innehåller den förmodligen gluten eftersom den är rullad i vanligt ströbröd.
Äta till: Lingonsylt tycker jag är gott! Lingonsylt är också okej att äta i begränsad mängd. Tur! Haricoverts (gröna bönor) är tillåtna, så sådana kan man äta många om man vill. En skiva citron till tycker jag också är gott.
 
Ingredienser:
Fläskkotletter
Glutenfritt ströbröd
Ägg
Laktosfritt smör
Färskpotatis
Olja
Kryddor
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva färskpotatisen. Smörj en ugnsfast form eller en långpanna med olja. Lägg i potatisen och krydda den med salt och eventuellt andra kryddor du vill ha. När potatisen börjar få färg är den klar. Jag uppskattar att det tar ca tjugo minuter.
 
Om du vill ha en riktigt tunn schnitzel: banka köttet tunt. Vänd det sedan i ägg och glutenfritt ströbröd. Lägg rikligt med laktosfritt smör i en panna och stek köttet. Det kan behövas lite mer smör när du vänder sida eftersom ströbrödet suger upp mycket smör och blir härligt onyttigt och välsmakande.

Om du vill ha haricotsverts: Tag bort skaftet från dessa och koka dem ca 5 min under lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar